Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Θωμαή Βαρδαλή: «Ο ΠΑΟΚ δεν σταματά σε μια επιτυχία!»

Ο ανταγωνισμός μπορεί να ανεβαίνει, ωστόσο ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να αποδεικνύει πως είναι το «αφεντικό» στο ποδόσφαιρο γυναικών. Η αρχηγός των «ασπρόμαυρων» Θωμαή Βαρδαλή, μιλά στη FORZA για το φετινό νταμπλ, τον δικό της ρόλο, αλλά και το μεγάλο όνειρο της υπέρβασης στο Champions League, και τη θέση του ποδοσφαίρου Γυναικών στη χώρα.

Ήταν τόσο εύκολη όσο φάνηκε η φετινή επιτυχία;

«Αρχικά ο ανταγωνισμός φέτος ήταν μεγαλύτερος. Μπορεί για όλους έξω από την ομάδα να φαντάζει εύκολο πως όλα αυτά τα χρόνια κατακτάμε το πρωτάθλημα, ακόμα και αήττητες, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο. Πάντα υπήρχε μια ομάδα που μας κυνηγούσε. Τώρα ήταν τρεις, υπάρχουν δυνατές ομάδες και ήταν το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Υπάρχει κάποιο μυστικό;

«Το μυστικό μας είναι ότι δεν εφησυχάζουμε. Δεν σταματάμε σε μια επιτυχία, ένα πρωτάθλημα. Για αυτό βρισκόμαστε στην κορυφή τόσα χρόνια. Η ομάδα κοιτάει συνέχεια να βελτιώνεται, έρχονται νέες παίκτριες. Εμείς θέλουμε να περνάμε στις νεότερες τη νοοτροπία και το μέταλλο του πρωταθλητή. Στο γήπεδο μπαίνουμε πάντα για τη νίκη».

Ποιος ο ρόλος της αρχηγού, εντός κι εντός γηπέδου;

«Έχουν γίνει κατά διαστήματα ανανεώσεις, έχουν φύγει έμπειρες παίκτριες. Οπότε σαν παίκτρια και σαν αρχηγός σήκωσα το βάρος του ρόλου. Προσπαθώ με την παρουσία μου στο γήπεδο να βοηθάω την ομάδα όσο μπορώ, αλλά και να βάζω στο κλίμα τις νεαρές παίκτριες. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο , ειδικά σε νεαρή ηλικία, να σηκώνεις το βάρος αυτής της φανέλας».

Πρόχειρα, μπορείς να θυμηθείς πόσα τρόπαια έχεις κατακτήσει;

«Μπορώ να θυμηθώ γιατί το διάβασα πριν λίγες ημέρες. Έχω κατακτήσει με την ομάδα 14 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα. Καθώς έλειψα και για τέσσερα χρόνια στην Αμερική, έχω κατακτήσει όλα τα τρόπαια που έχουμε διεκδικήσει, κάθε χρονιά».

Πως νιώθετε που διοργανώθηκε ξανά το Κύπελλο;

«Για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό. Στεναχωριόμασταν που δεν διοργανώνονταν τα προηγούμενα χρόνια γιατί σίγουρα θα είχαμε ακόμα περισσότερα τρόπαια. Αυτός ο ανταγωνισμός σε συνδυασμό ότι φέτος καταφέραμε να πάρουμε το νταμπλ είναι πολύ σημαντικό».

Κεφάλαιο «Champions League»: Είναι το μεγάλο απωθημένο;

«Είναι συλλογικός και προσωπικός στόχος. Εγώ έχω καταφέρει να ζήσω μια μεγάλη πρόκριση με την ομάδα στους 32, πριν από έξι χρόνια. Το επίπεδο τότε δεν ήταν τόσο δυνατό, πλέον έχει δυσκολέψει και το format της διοργανώσεις, με μονά παιχνίδια νοκ-άουτ. Είναι όνειρο μου να περάσουμε και στους 32».

Είναι ο τελευταίος σου μεγάλος στόχος αυτός;

«Τους στόχους τους βάζω βήμα- βήμα. Η αλήθεια είναι ότι έχω καταφέρει να κατακτήσω πολλά πράγματα με την ομάδα. Βάζω συνεχώς στόχους για να βελτιώνομαι. Και ο στόχος της Ευρώπης πιστεύω ότι είναι εφικτός, μπορούμε να τα καταφέρουμε τα επόμενα χρόνια».

Είσαι αισιόδοξη για το μέλλον του ποδοσφαίρου Γυναικών στην Ελλάδα;

«Είμαι αισιόδοξη και πεπεισμένη ότι θα αλλάξει η κατάσταση. Ήδη έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια αρκετά βήματα. Ίσως πιο αργά και σταθερά σε σχέση με την Ευρώπη. Πιστεύω ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο και θα μπορούν όλα τα κορίτσια να το κάνουν επαγγελματικά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Ξανά ματσάρες στο Champions League

Είκοσι οκτώ γκολ χθες στην πρεμιέρα της «νέας εποχής» του Champions League, 13 σήμερα στο δεύτερο «πιάτο» της 1ης...

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version