Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Τι περιμένει ο ΠΑΟΚ στο League Stage του UEFA Europa League

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ έκανε το μεγάλο βήμα, επικράτησε με 4-0 της Σάμροκ Ρόβες, κι εκτός συγκλονιστικότατου απροόπτου, θα βρίσκεται στο League Stage του Europa League, επιστρέφοντας στη διοργάνωση μετά την παρουσία του τα τελευταία χρόνια στο Conference League.

Ήδη υπάρχουν ομάδες που είχαν εξασφαλίσει την παρουσία τους στον διευρυμένο όμιλο μέσα από τα πρωταθλήματα τους, όπως και ο Ολυμπιακός που κατέκτησε το Conference League. Μπορεί το Europa League να μην έχει την λάμψη ή τα χρήματα του Champions League, αλλά μια ματιά στις ομάδες που βρίσκονται στη διοργάνωση, δείχνει ότι πρόκειται για ένα ξεκάθαρο step up σε σχέση με το Conference.

Στις διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όπως είναι γνωστό θα υπάρχει ένας ενιαίος βαθμολογικός πίνακας και κάθε ομάδα θα δώσει οκτώ παιχνίδια (τέσσερα εντός και τέσσερα εκτός), από δύο με κάθε γκρουπ δυναμικότητας. Η άλλη διαφοροποίηση έχει να κάνει με το ότι για πρώτη φορά οι ομάδες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ομάδες και από το δικό τους γκρουπ δυναμικότητας. Άρα ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει και δύο ομάδες από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας.

Οι ομάδες που έχουν ήδη κλείσει θέση στο League Stage:

Πρώτο γκρουπ δυναμικότητας:

Ρόμα
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Πόρτο
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Ρέιντζερς
Τότεναμ
Λάτσιο

Ανάμεσα σε πρώτο και δεύτερο:

Ρεάλ Σοσιεδάδ
Άλκμααρ

Επιπλέον, σίγουρα στην τελική φάση της διοργάνωσης θα βρίσκονται οι Φενέρμπαχτσε (δεύτερο γκρουπ) Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ (τρίτο γκρουπ), Τβέντε, Νις (Τέταρτο γκρουπ). Στο πρώτο γκρουπ θα βρίσκεται ο Άγιαξ, που επικράτησε με 1-4 στην έδρα της Γιανγκελόνια για το πρώτο παιχνίδι των Play Off του Europa League, και δύσκολα θα χάσει την πρόκριση. Κάτι ανάλογο έκαναν και οι Μακάμπι Τελ Αβιβ (4-0 την Τόπολα) και η Λουντογκόρετς 4-0). Η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, όπως και ο ΠΑΟΚ, ενώ η Λουντογκόρετς στο τρίτο.

Europa Leauge- Tα αποτελέσματα των πρώτων παιχνιδιών των Play Off:

Βικτόρια Πλζεν- Χαρτς 1-0
ΛΑΣΚ Λιντζ- Στεάουα Βουκουρεστίου 1-1
ΡΦΣ- ΑΠΟΕΛ 2-1
ΠΑΟΚ- Σάμροκ Ρόβερς 4-0
Λουντογκόρετς- Πετροκούμπ 4-0
Μακάμπι Τελ Αβίβ- Μπάτσκα Τόπολα 4-0
Λουγκάνο- Μπεσίκτας 3-3
Γιαγκελόνια- Άγιαξ 1-4
Ντινάμο Μινσκ- Άντερλεχτ 0-1
Φερεντσβάρος- Μπόρατς 0-0
Μπράγκα- Ραπίντ Βιέννης 2-1

Όσον αφορά τις ομάδες που θα «πέσουν» από τα Play Off του Champions League, είναι αρκετά πιθανό ΠΑΟΚ και Μάλμε να βρεθούν εκ νέου στην ίδια διοργάνωση, με βάσει τα αποτελέσματα των πρώτων παιχνιδιών:

Λιλ- Σλάβια Πράγας 2-0
Μπόντο Γκλιμτ- Ερυθρός Αστέρας 2-1
Ντιναμό Ζάγκρεμπ- Καραμπάγκ 3-0
Γιουνγκ Μπόις- Γαλατασαράι 3-2
Ντιναμό Κιέβου- Σάλτσμπουργκ 0-2
Μάλμε- Σπάρτακ Μόσχας 0-2
Μίντιλαντ- Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-1

Μετά τα πρώτα παιχνίδια του Champions League, Καραμπάγκ, Ντιναμό Κιέβου και Μάλμε ετοιμάζονται για το League stage του Europa League. Eφόσον δεν γίνει η μεγάλη ανατροπή, οι δύο πρώτες θα βρίσκονται στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, και οι Σουηδοί στο τέταρτο. Αν διατηρήσει το προβάδισμα πρόκρισης Μπόντο Γλιμτ και Γιουνγκ Μπόις, στους πιθανούς αντιπάλους του ΠΑΟΚ θα βρεθούν και οι Ερυθρός Αστέρας, Γαλατασαράι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Κανονικά με κόσμο το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός!

Όπως διαβάσατε νωρίτερα, η πρεμιέρα της Handball Premier ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό θα διεξαγόταν χωρίς την παρουσία κόσμου...

Στην ίδια κατηγορία