Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Τισουντάλι: «Νιώθω ευγνώμων στον ΠΑΟΚ»

Δημοφιλή

Εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε σε βελγικά ΜΜΕ ο Τάρικ Τισουντάλι κατόπιν της αποχώρησής του από τη Γάνδη και ενόψει της επόμενης ευρωπαϊκής πρόκλησης του ΠΑΟΚ με τη Σάμροκ Ρόβερς για τα Play Off του Europa League. Η οικογένειά του, η προσαρμογή του στους «ασπρόμαυρους», η απόφαση αποχώρησης από το Βέλγιο, η επιχείρηση με μοτοποδήλατα και τζετ σκι στο Μαρόκο και οι μελλοντικές του αποφάσεις σε πρώτο πλάνο από τον Μαροκινό ποδοσφαιριστή.

Αναλυτικότερα όσα επισήμανε:

Ζεις μόνος σου στην Ελλάδα;

«Τις περισσότερες φορές, ναι. Αλλά αυτή την εβδομάδα τα παιδιά μου Σέννα (6) και Κένζα (4) που με έχουν επισκεφθεί. Δεν θα έχουν σχολείο στην Ολλανδία μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Οπότε είναι εδώ για διακοπές».

Καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους θα πρέπει να τα αποχωρίζεσαι;

«Ναι. Δεν είμαι μαζί με τη μητέρα τους εδώ και δύο χρόνια, αλλά είχαμε κάνει μια καλή συμφωνία στην Ολλανδία. Για την επόμενη σεζόν έχουμε ήδη αποφασίσει ότι θα έρθουν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών και ότι θα είμαι στην Ολλανδία για λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια των διεθνών περιόδων. Μέχρι τότε, θα πρέπει να συμβιβαστούμε στις βιντεοκλήσεις».

Πώς σου φαίνεται να παίζεις ποδόσφαιρο στην Ελλάδα; Είναι αυτό που περίμενες να είναι όσον αφορά το επίπεδο;

«Ο ΠΑΟΚ είναι ο απερχόμενος πρωταθλητής Ελλάδας. Ο ανταγωνισμός εδώ είναι σκληρός. Μπορείτε να συγκρίνετε το επίπεδο της ομάδας μας με την απόλυτη κορυφή στο Βέλγιο. Δεν μπορώ πραγματικά να εκτιμήσω το ελληνικό πρωτάθλημα ακόμα. Έχουμε παίξει μόνο ένα παιχνίδι πρωταθλήματος».

Προς το παρόν, καταγράφεις λεπτά ερχόμενος από τον πάγκο. Εξακολουθείς να χρειάζεσαι περίοδο προσαρμογής;

«Ναι, έχει νόημα, σωστά; Όλα εδώ είναι καινούργια για μένα. Το πρόγραμμα προπόνησης, ο ανταγωνισμός, το γκρουπ των παικτών, ο προπονητής, ο τρόπος πίεσης και ούτω καθεξής. Αλλά αυτό θα είναι εντάξει. Χρειαζόμουν μια νέα πρόκληση και ήξερα ότι θα υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός στη θέση μου».

Στον προκριματικό γύρο του Champions League, ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από τη σουηδική Μάλμε. Υπάρχει μεγάλη πίεση στα προκριματικά του Europa League; Παίζεις εναντίον της μέτριας Σάμροκ Ρόβερς από την Ιρλανδία απόψε.

«Όλοι υποθέτουν ότι θα κερδίσουμε αυτή τη διπλή αναμέτρηση. Κι εγώ, παρεμπιπτόντως. Ένας αποκλεισμός θα ήταν ντροπή».

Η Γάνδη θα παίξει στον προκριματικό γύρο του Conference League. Ξέρεις εναντίον ποιου;

«Φυσικά. Κόντρα στην Παρτιζάν Βελιγραδίου. Εξακολουθώ να παρακολουθώ στενά τον σύλλογο, ξέρετε. Έχω επίσης πολλές επαφές με τους πρώην συμπαίκτες μου: Nurio Fortuna, Archie Brown, Jordan Torunarigha, Ismaël Kandouss, Sven Kums και ούτω καθεξής. Δεν έφυγα καθόλου από τη Γάνδη με δυσαρέσκεια, έτσι δεν είναι; Αντίθετα, έχω μόνο ζεστές αναμνήσεις από την εποχή μου στη Γάνδη».

Τότε γιατί έφυγες;

«Όπως είπα, χρειαζόμουν μια νέα πρόκληση. Κατά τη διάρκεια της χειμερινής διακοπής της περασμένης σεζόν, μου έγινε επίσης σαφές ότι ο σύλλογος είχε πάρει ένα νέο μονοπάτι. Τότε ένιωσα ότι ήρθε η ώρα να φύγω. Ναι, εκ των υστέρων, αυτές οι δηλώσεις μπορεί να φάνηκαν λίγο πολύ σκληρές. Καταλαβαίνω ότι ο σύλλογος θέλει να γίνει οικονομικά υγιής και ότι ως εκ τούτου έπρεπε να γίνουν οικονομίες. Αλλά είμαι κι εγώ ένας πολύ φιλόδοξος άνθρωπος. Θέλω να παίξω για τα βραβεία».

Θα μπορούσε η Γάνδη να παίξει για τον τίτλο αν δεν είχαν πωληθεί οι Cuypers, Fofana και Orban;

«Δεν ξέρω. Το ποδόσφαιρο είναι πολύ απρόβλεπτο. Αλλά τουλάχιστον είχαμε ένα καλύτερο δεύτερο μισό της σεζόν. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό».

Κατέληξες να υπογράψεις στον ΠΑΟΚ για δύο χρόνια. Το πιο προσοδοφόρο συμβόλαιο της ζωής σου;

«Ναι, κερδίζω περισσότερα εδώ από ό,τι στη Γάνδη. Αλλά δεν το κάνω για τα χρήματα. Πριν από δέκα χρόνια, έπαιζα ακόμα ως ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής στην Ολλανδία και στην πραγματικότητα είχα ήδη εγκαταλείψει το όνειρο να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Είμαι απλά εξαιρετικά ευγνώμων για όλες τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν όλα αυτά τα χρόνια».

Ο Ντένις συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι μία μέρα θα επιστρέψεις στο Βέλγιο…

«Ο Ντένις λέει συχνά τρελά πράγματα (σ.σ γέλια). Έμαθα ότι στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς ποτέ να αποκλείσεις τίποτα. Θα παίξω στην Ελλάδα για τις επόμενες δύο σεζόν. Τι θα συμβεί στη συνέχεια, δεν μπορώ να προβλέψω καθόλου. Θα μπορούσε απλά μια μέρα να παίξουμε ξανά μαζί».

Τώρα ξεκινήσατε στο Μαρόκο μία επιχείρηση που νοικιάζει μοτοποδήλατα και τζετ σκι. Δουλεύεις ήδη την καριέρα σου μετά το ποδόσφαιρο;

«Είμαι επιχειρηματικός τύπος, ναι. Αυτή τη στιγμή είναι ο αδερφός μου που φροντίζει τα πράγματα εκεί. Μετά την καριέρα μου, θέλω να τον βοηθήσω λίγο περισσότερο. Και όπως είπα, θα προτιμούσα να ζήσω στην Ισπανία ή στο Μαρόκο. Εντελώς χαλαρή ζωή».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Ξανά ματσάρες στο Champions League

Είκοσι οκτώ γκολ χθες στην πρεμιέρα της «νέας εποχής» του Champions League, 13 σήμερα στο δεύτερο «πιάτο» της 1ης...

Στην ίδια κατηγορία