Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Το νέο στοίχημα του ΠΑΟΚ: Τιεμουέ Μπακαγιόκο

Πριν υπογράψει το συμβόλαιό του, ζήτησε κυρίως ένα πράγμα. Καμία έκπτωση στην κρίση, αλλά μονάχα στήριξη απ’ την ομάδα. Όλο το στοίχημα, για να είμαστε ρεαλιστές, εκεί παίζεται.

Τα αγωνιστικά, οφείλουμε να τα υποστηρίζουμε σε κάθε ευκαιρία, είναι τα πιο εύκολα (να τα φτιάξει κανείς). Νόμος. Εάν (προ)υπάρχει περιβάλλον υγείας, ηρεμίας, αρμονίας, εμπιστοσύνης, οικογένειας, εάν είναι τα δεδομένα η νοοτροπία και ο επαγγελματισμός, τότε η σύνθεση, οι παίκτες και το σύστημα βρίσκονται. Ισχύει για όλες τις ομάδες. Ισχύει και για τον ΠΑΟΚ της σεζόν 2024-2025.

Πολλές φορές βιαζόμαστε να εντοπίσουμε εδώ και τώρα, αν θέλετε να εκτιμήσουμε, λύσεις και γνώμες για έναν νέο ποδοσφαιριστή. Ποιος θα ‘ναι, ποιος δεν θα ‘ναι, πόσων ετών θα ‘ναι, πού θα παίζει κ.λπ. Εν προκειμένω, η όλη κουβέντα γίνεται για έναν ποδοσφαιριστή με «βαρύ» βιογραφικό: Τιεμουέ Μπακαγιόκο.

Εφόσον δεν διεκδικούμε θέση στο πάνθεον της γραφικότητας και της εύκολης κρίσης στον ωκεανό των social media, ωφελεί να έχουμε υπ’ όψιν ότι η ζωή (και στο ποδόσφαιρο) επανειλημμένως έχει αποδειχθεί «πέραν πάσης λογικής». Το μέγεθος των  επικρίσεων είναι, επακριβώς, το αντιστρόφως ανάλογο της ορθολογικής ιεράρχησης των αληθινών αναγκών. Πολλή γκρίνια για τον Γάλλο μέσο πριν καν τον δούμε στο γήπεδο. Αναμενόμενα, στον τόπο όπου το επουσιώδες αποθεώνεται και το ουσιώδες επισκιάζεται…

Στα 30 του, μετά από μια λαμπερή πορεία σε Μονακό, Τσέλσι και Μίλαν, ο Γάλλος είναι το μεγάλο (φετινό) στοίχημα του ΠΑΟΚ. Γιατί δεν ήρθε απλά για να καλύψει το κενό του συμπατριώτη του, Σουαλιό Μεϊτέ, αλλά για να ολοκληρώσει το upgrade στην κομβική θέση του άξονα. Στην περίπτωσή του λιγότερος συναισθηματισμός και πιο πολλή ψυχραιμία υποθέτει κάποιος ότι είναι ο συνδυασμός που θα βοηθούσε στην πιο γρήγορη ενσωμάτωσή του.

Προϋπόθεση; Ο Μπακαγιόκο να έχει εμπεδώσει (και εδώ παίζει κρίσιμο ρόλο το καθετί, το παραμικρό, της καθημερινότητάς τους στην ομάδα) ότι ανήκει σε μεγάλο κλαμπ. Για το οποίο αξίζει και οφείλει να προσπαθήσει σκληρά στο γήπεδο για το restart. Εξάλλου προς αυτή την κατεύθυνση, όσο σημαντικό είναι να προσλάβει κανείς έναν ποδοσφαιριστή με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Γάλλου χαφ, άλλο τόσο σημαντικό είναι να αγοράσει και λάμψη. Διεθνές βεληνεκές. Ο Τιεμουέ πληροί 100% το δεύτερο σκέλος. Μακάρι να ‘ναι ικανός και στο πρώτο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Ξανά ματσάρες στο Champions League

Είκοσι οκτώ γκολ χθες στην πρεμιέρα της «νέας εποχής» του Champions League, 13 σήμερα στο δεύτερο «πιάτο» της 1ης...

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version