Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Το σπουδαίο φιλικό του ΠΑΟΚ με την Γαλατάσαραϊ στην Τούμπα το 1999 (video)

Δημοφιλή

Μία από τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στο League Phase του UEFA Europa League είναι η Γαλατάσαραϊ από την Τουρκία, την οποία και θα αντιμετωπίσει στην Κωνσταντινούπολη. Άξιο αναφοράς είναι πως για την ώρα υπάρχει και ένα γνώριμο πρόσωπο στο ρόστερ, καθώς αγωνίζεται εκεί ο Σέρτζιο Ολιβέιρα, που έχει φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη χρονιά του αήττητου νταμπλ.

Πρέπει να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες έχουν αντιμετωπίσει η μία την άλλη το 1999 σε σπουδαίο φιλανθρώπικο αγώνα στο στάδιο της Τούμπας. Ο λόγος ήταν ο φονικός σεισμός που έπληξε την Τουρκία, μεγέθους 7.8 ρίχτερ. Με τραγικό απολογισμό 15.000 νεκρούς και 400.000 αστέγους.

Συνολικά τότε κόπηκαν 11.088 εισιτήρια και μαζεύτηκαν 24.326.000 δραχμές, τις οποίες έδωσε με επιταγή ο τότε αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ Θανάσης Ακριβόπουλος. Ο Δικέφαλος μάλιστα είχε ανοίξει και λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα για περαιτέρω ενίσχυση στη γειτονική χώρα. Όσον αφορά το παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 0-2. Με τον Σουάτ Καγιά να σκοράρει στο 27` και τον Μάρσιο ντος Σάντος στο 31`.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Άρι Χάαν): Κόβατς, Τετράτζε, Ζαφειρίου (46′ Ντόλμπεργκ), Νάγκμπε, Χασιώτης (46′ Κατσαμπής, 64′ Καραδήμος), Μαχαιρίδης, Μαραγκός (46′ Μπάντοβιτς), Γεωργιάδης, Σάμπρι (70′ Τουρσουνίδης), Φρούσος, Βαλέντσια (46′ Βρύζας).

Γαλατάσαραϊ (Φατίχ Τερίμ): Ταφαρέλ (89′ Ινάν), Τεζκάν, Καπόνε, Γιλντιρίμ, Έβερτον, Πενμπέ, Ερίς (73′ Αταλαΐ), Καγιά, Ντο Σάντος (83′ Αζέρ), Σας (60′ Γιοζγκατλί), Ακιούζ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Τρομερά παιχνίδια στο Champions League

Η απίστευτη διπλή απόκρουση του Νταβίντ Ράγια στο Αταλάντα-Άρσεναλ (0-0), η ήττα της Μπαρτσελόνα στο Πριγκιπάτο (2-1) με τη...

Στην ίδια κατηγορία