Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Tο βράδυ της Τρίτης ο ΠΑΟΚ θα είναι ακόμα πιο έτοιμος

Δημοφιλή

Κανείς. Απολύτως κανείς! Κανείς δεν μπορεί να κάνει μία ρεαλιστική, ψύχραιμη, ουσιαστική αποτίμηση από τις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με την Μπόρατς από την Μπάνια Λούκα. Κανείς, εκτός από τον καθ’ ύλην αρμόδιο -τον προπονητή.

Είναι η πιο παραπλανητική περίοδος της χρονιάς. Τίποτα δεν είναι όπως πρέπει και συνάμα τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Μερικές προπονητικές μονάδες παραπάνω ή παρακάτω μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά στην εικόνα στο γήπεδο.

Το μόνο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα. Κι αυτό έρχεται, μόνο όταν όλοι βρίσκονται στην ίδια σελίδα του βιβλίου. Όχι κάποιος βρίσκεται στον πρόλογο και άλλος στον επίλογο. Όχι, αν κάποιος έχει κάνει τρεις προπονήσεις και κάποιος άλλος είκοσι.

Το καλοκαίρι οι αποστάσεις ανάμεσα στις ομάδες κονιορτοποιούνται, ισοπεδώνονται. Στο πρώτο της φιλικό, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε περίπατο από την 11η στο νορβηγικό πρωτάθλημα Ρόζενμποργκ. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ ξεκίνησε το ασιατική της tour, χάνοντας με 4-0 από ομάδα της Ταϊλάνδης!

Δεν κάνουν όλοι την ίδια προετοιμασία. Άλλοι θέλουν να φορμαριστούν άμεσα το καλοκαίρι, ώστε να μπουν στα προκριματικά. Άλλοι θέλουν να φορμαριστούν το φθινόπωρο. Άλλοι θέλουν να είναι καλά την άνοιξη. Γι’ αυτό και το καλοκαίρι είναι σχεδόν πάντα παραμορφωτικός καθρέφτης, το μόνο που μετράει είναι να «γίνει η δουλειά».

Λένε πως αν με στραβό θα κοιμηθείς, πρωί θα αλληθωρίζεις. Το επίπεδο της Μπόρατς μπορεί να συγκριθεί με αυτό μιας μικρομεσαίας ομάδας Super League. Ίσως και χαμηλότερα.

Οι Βόσνιοι έχοντας επίγνωση του επιπέδου τους, προσπάθησαν να «σβήσουν» τα ματς, να τα πάνε σε ληθαργικό τέμπο και να προσπαθήσουν να… κλέψουν ότι μπορούν. Στην Τούμπα τους βγήκε. Στην Μπάνια Λούκα, όχι.

Η ουσία όμως δεν είναι οι Βόσνιοι, μα ο ΠΑΟΚ. Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, υπήρξε εμφανής διαφοροποίηση. Ο Δικέφαλος δεν άνοιξε, τα πόδια είναι ακόμα βαριά. Ωστόσο, ήταν πολύ πιο σοβαρός, πολύ πιο σίγουρος, πολύ πιο στιβαρός.

Απέφυγε τα λάθη, «έσβησε» τον αντίπαλο, δεν του επέτρεψε ποτέ να νιώσει ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι. Είχε σιγουριά στις κινήσεις του, έβαλε ένα γκολ με ένα αυτοματοποιημένο play που έχει επαναλάβει εκατοντάδες φορές, έδειξε εντελώς αλλαγμένος μέσα σε μία εβδομάδα. Κι αυτό αφήνει περιθώριο αισιοδοξίας πως το βράδυ της Τρίτης θα είναι ακόμα πιο έτοιμος, απέναντι στο σαφώς υψηλότερο εμπόδιο της Μάλμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Ξανά ματσάρες στο Champions League

Είκοσι οκτώ γκολ χθες στην πρεμιέρα της «νέας εποχής» του Champions League, 13 σήμερα στο δεύτερο «πιάτο» της 1ης...

Στην ίδια κατηγορία