Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Βαριά ήττα για τον ΠΑΟΚ

Σκούρα τα βρήκε ο ΠΑΟΚ mateco στο ΣΕΦ, αφού έχασε εύκολα από τον Ολυμπιακό με σκορ 100-70. Ο Δικέφαλος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων μόνο για το πρώτο δεκάλεπτο, ενώ στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και στα δύο μέρη του παρκέ.

Οι «ασπρόμαυροι» έχουν πλέον ρεκόρ 11-9 και βρίσκονται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Basket League.

Δυναμική εκκίνηση και για τις δύο ομάδες

Ο Φώτης Τακιανός επέλεξε τους Φράνκε, Ράιλι, Σαλούστρο, Μαργαρίτη και Ρένφρο ως την αρχική πεντάδα του αγώνα. Καλύτερα μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός, αφού έτρεξε ένα σερί 5-0 με Βεζένκοφ και Φαλ.

Η αντεπίθεση του Δικέφαλου ξεκίνησε από τα χέρια του Ρένφρο και συνεχίστηκε με Μαργαρίτη και Ράιλι. Οι «ασπρόμαυροι» πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ στα τρία πρώτα λεπτά (5-8). Οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις με Φαλ και Παπανικολάου, ωστόσο «έβρεξε» τρίποντα στα μισά της πρώτης περιόδου από Σαλούστρο και Φράνκε (16-17).

Με τον Βεζένκοφ να βάζει διαδοχικά καλάθια ήρθε το 30-22 του πρώτου δεκαλέπτου.

«Άσφαιρος» ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο δεκάλεπτο

Με λάθος των «ασπρόμαυρων» ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο του αγώνα. Ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα επιμέρους 7-0 (37-22) επτά λεπτά πριν το ημίχρονο με τους Μπλακ και Σλουκ, προκαλώντας προβληματισμό στον κόουτς Τακιανό.

Ένα πόντο με βολή κατάφερε να βάλει ο ΠΑΟΚ μέσα σε επτά λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη διαφορά για τους Πειραιώτες (40-23) μέχρι εκείνη την ώρα στο ματς.

Η επιθετική δυστοκία του Δικεφάλου συνεχίστηκε έως το ημίχρονο, αφού πέτυχε μόλις ένα καλάθι στο τελευταίο λεπτό. Ο Πόλεϊ σημείωσε τους δύο από τους συνολικά οκτώ πόντους των «ασπρόμαυρων», καθώς οι υπόλοιποι έξι ήρθαν μέσω εύστοχων βολών.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 49-30, με τα πράγματα να μοιάζουν εξαιρετικά δύσκολα για τους φιλοξενούμενους. Ο ΠΑΟΚ είχε 14 λάθη στα πρώτα 20 λεπτά, ενώ απογοητευτικοί ήταν οι αριθμοί του πρώτου ημιχρόνου. Η ομάδα του Μπαρτζώκα κατέγραψε 80% στο δίποντο και 46% στο τρίποντο, τη στιγμή που ο Δικέφαλος είχε 44% και 27% αντιστοίχως.

Η καλύτερη περίοδος του ΠΑΟΚ

Κάπως καλύτερα μπήκε στο παρκέ ο ΠΑΟΚ στο τρίτο δεκάλεπτο, βρίσκοντας διαδοχικά καλάθια με Ρένφρο και Πόλεϊ. Η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 20 στα μισά της περιόδου, ωστόσο ο Ράιλι μείωσε στη συνέχεια για το 59-42.

Ο Δικέφαλος έκανε το καλύτερο του δεκάλεπτο, αφού πέτυχε 22 πόντους κρατώντας τον Ολυμπιακό στους 17 στο επιμέρους σκορ της τρίτης περιόδου. Βέβαια, η διαφορά ήταν μεγάλη για να καλυφθεί, αφού οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνταν με 66-52, μετά από 30 λεπτά αγώνα.

Η διαφορά εκτοξεύτηκε

Στον ίδιο ρυθμό θέλησε να συνεχίσει ο ΠΑΟΚ mateco στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, ωστόσο η χαλαρότητα του Ολυμπιακού δεν συνεχίστηκε. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν επιθετικά λύσεις κατά κύριο λόγο από τον Τάιλερ Πόλεϊ, τη στιγμή που Ρένφρο και Μαργαρίτης είχαν συμπληρώσει από τέσσερα προσωπικά φάουλ.

Βελτιωμένος στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο Τζέιλεν Χαντς, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» δεν άφησαν πολλά περιθώρια. Η διαφορά έφτασε στους 30 (93-63) δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, με το ματς να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα στο φινάλε.

Τελικώς, οι Πειραιώτες κέρδισε με 100-70 τον ΠΑΟΚ για την 20ή αγωνιστική της Basket League.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση το ερχόμενο Σάββατο 2 Απριλίου κόντρα στην ΑΕΚ.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: 100-70

Αρχική πεντάδα ΠΑΟΚ: Φράνκε, Ράιλι, Σαλούστρος, Μαργαρίτης, Ρένφρο

Επιμέρους σκορ ανά περίοδο:

1η: 30-22
2η: 19-8
3η: 17-22
4η: 34-18

Τα δεκάλεπτα: 30-22, 49-30, 66-52, 100-70



Τελευταία νέα

Παναιτωλικός και Αστέρας έμειναν στο 1-1

Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση στο Αγρίνιο μεταξύ του Παναιτωλικού και του Αστέρα Τρίπολης, που ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1. Στο...

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version